Brækkende nyhed: Danmark hjalp NSA med at aflytte Merkel

 

Tagesschau billede

Tagesschau kl. 20.00 30. maj

Ifølge ARD.DE Tagessschau har den danske efterretningstjeneste – formentlig FE -gennem lytteanlægget ved Aflandshage (i meget gamle dage Eschelon) leveret assistance passivt eller aktivt til, at NSA kunne aflytte Angela Merkels telefon. Også den daværende udenrigsminister Walter Steinmeiers (nuværende forbundspræsident) telefon skulle efter det oplyste have været aflyttet.

ARD har spurgt det danske udenrigsministerium om oplysninger i sagen, men regeringen er gået i Putin/Lutosjenko mode.
Tyske politikere og kommentatorer kalder det skandaløst, mens en tysk efterretningsekspert siger, at når det handler om efterretningsvirksomhed, skal man ikke stole på nogen overhovedet.  Nu ved de i Tyskland, at den danske efterretningstjeneste og regering skal man ikke nødvendigvis stole på-.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.