En historie om Borger.dk kommunikation.- Digitaliseringsforstyrrelsen

 

 

En historie fra selvforherligelsens overdrev

Billede af digitaliseringsstyrelsens hjemmesidd

Digitaliseringsstyrelsen

 

Det hører til god databehandlingsskik, at man kan finde ud af, hvem der er ansvarlig for en hjemmeside. Sådan er det ikke med BORGER.DK.  Borger.dk er til for borgerne. Da det offentlige og navnlig borger.dk i egen overbevisning ikke kan tage fejl, er der imidlertid kun brug for envejs kommunikation. Slå op, så får du svar på det, borger.dk finder relevant for dig.

Da jeg så, at borger.dk – selvfølgelig på dansk – meddelte udlændinge, at de kan få tolkning, tænkte jeg som partsrepræsentant for grønlændere i Danmark, at der manglede tilbuddet om oversættelse. Vi ved, at kommunerne
nægter at opfylde deres pligt til at tilbyde oversættelse. Men der er pligt til at vælge sagligt efter, hvad borgeren har brug for.  Så borger.dk retter ind efter kommunernes interesser og indskrænker derved borgerens mulighed for at varetage sine interesser overfor den offentlige forvaltning.

 

En tur i karusellen

Da det ikke fremgår direkte af hjemmesiden, hvor Borger.dk hører til, fik jeg den løjerlige idé, at det måske hørte under Social- og Indenrigsministeriet. Jeg tog telefonen og fik at vide, efter en passende omstillings- og ventetid, og et par ture rundt til informationskontor etc., at Borger.dk ikke har noget at gøre med Socialministeriet. Prøv kommunen, sagde den ledende omstillingsdame.

Mit eget kendskab til dansk forvaltning udelukkede den mulighed. Så prøvede jeg skat. Det kunne simpelthen ikke lade sig gøre at få det spørgsmål oplyst. Igen, “Det er ikke mit bord”.

Det lyse indfald kom. Det handler jo om Det  Digitale Danmark. Noget hedder “Digitaliserings(for)styrrelsen.”.  Nede under Finansministeriets dybeste kældre et eller andet sted….. Der må det være. Jo. Så sendte jeg en mail til digitaliseringens mekka, Digitaliseringstyrelsen. Fint!

Efter en halv times tid fik jeg det svar tilbage, at mailen ikke kunne modtages. Så fandt jeg på at prøve at ringe. Kommunikation, du ved. Jeg blev så stillet ind til det rigtige kontor – formoder jeg. Efter 10 minutter som nummer eet i køen og at have hørt foråret fra Vivaldi’s de fire årstider opgav jeg.

Borger.dk. Kommunikation fra bureaukratiske skriveborde. Henvendelser fra borgere i almindelige emner i almindelighed frabedes.

 

ÆRBØDIGST

Mikael Hertig

Foto af Mikael Hertig

Mikael Hertig 2017. GPL licens Må distribueres mod kildeangivelse til ikke-kommercielt brug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.