Sønderborg og Als først i juli

 

 

 

mikael hertig, farveportræt

Mikael Hertig

Af Mikael Hertig. Jeg flyttede til Als og siden Sønderborg i henholdsvis 2017 og 2018

 

 

Jeg bor på Dybbølsiden, Sønderborg

Fra mit vindue har jeg udsigt til Alssund hen mod broen mod nordøst. Det ser sådan ud.

Nederst er der eb rød tagryg. Foto mod nordøst Alssund. Udsigt til broen foroven og sundet forneden

Udsigt til den nye Alssundbro.
Mikael Hertig foto under GNU licens juni 2019

 

 

 

Sønderborg er så småt ved at blive også min by. Jeg går ad stien hen mod Alsion og endeperronen for banen, der er tosporet mindst 300 meter. Vandet er altid nyt. Det er ikke det samm e, men min nye ven mågen er. Jeg fodrer dem ikke, det må de selv finde ud af. Men Lønborg kan godt lide at blive fotograferet.

Måge på en sten ved Alssund.

Jeg synes, mågerne er spændende fugle. Ved Alssund er der een, jeg er ved at lære kende. Jeg plejer for sjov at kalde den for “Mågen Lønborg” Mikael Hertig foto juni 2019  under GNU licens

 

Der er både i vandet, og sommerrytmen med både, der venter på at komme under klapbroen, er sjov at se på og følge med i. Men det er ænder, duer og måger sådan set også. Fra den gamle Chr X’s bro er der en fin udsigt til havnefronten.

 

 

To ænder følges ad

At være and er vist ok.  Mikael Hertig foto under GNU licens

 

Fra Chr X’s bro er der en fin udsigt til havnefronten på Alssiden.

Havnefront lige syd for broen, Sønderborg

Havnefronten er måske lidt rodet, men for mig fin nok. Mikael Hertig foto 30. juni 2019 under GNU licens

Man kan sige meget om byen, og jeg skal nok vende tilbage – også med min vurderinger af de gastronomiske tilbud. Man kan ikke være mig uden at der lige skal komme et surt opstød. Allerede Villy Søvndal kaldte mig for mere end ti år siden en sur gammel brokkerøv, og bedre er det nok ikke blevet.

I gamle dage satte man silhouetter af falke eller andre rovfugle op på vinduer. Meningen var, at man ville skræmme spurve og andre småfugle fra at flyve ind i ruderne og komme til skade. Men nu har nogen fundet på at sætte rovfuglelignende figurer op på en stang for at skræmme duer og andre fugle væk, så de ikke kan skide på tagene. Også ved golfbanen ude ved Augustenborg har jeg set disse tingester sat op. Mændene med de store hoveder skulle nødigt risikere, deres små kugler kom til at skifte retning på grund af en mågeklat.

På den måde bekæmper de af magelighed biodiversiteten. Jeg synes ikke, det er i orden.

 

Kunstig rovfugl over bygning

Kunstig rovfugl – eller er det røvfuld – over bygning i Perlegade,Sønderborg. MH foto juli 2019 under GNU licens.

 

 

Så gik jeg hjem. Og på køreledningerne hygger duerne sig med lidt god kropskontakt. Der er jo som regel to timer, til toget kommer, og det er jo tid nok.

 

Duer på køreledningen  de smånusser og kysser

Duer kysser hinanden, sidende på køreledning.
Havde det været på S-togene, havde de ikke haft så god tid. Mikael Hertig foto under GNU licens juli 2019

 

 

 

 

 

J

 

 

 

 

  3 comments for “Sønderborg og Als først i juli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.