Lidt om måger og sommer i Sønderborg

 

 

mikael hertig, farveportræt

Mikael Hertig

Sønderborg, en by i det sydlige Danmark

 

Billedsprog røber en. Selektiv perception indebærer, at vi ser det, vi instinktivt eller bevidst vælger, mens opmærksomheden aldrig er ordentligt opmærksom på, hvad vi ser væk fra.

Her kommer der nogle billeder fra en dag i Sønderborg.

Billede af to måger på en pæl

Det er sjovest at være sammen med nogen. Sådan har mågerne på denne pæl det også Foto Mikael Hertig GNU Licens

Nede ved Alssund , hvor jeg bor, egentlig i Jylland, med udsigt til Als, der er der en sti til jernbanestationen og med udsigt til byen på den anden siden. Jeg bor sådan set nok i Dybbøl , men det er så tæt på byen.  Mågerne fascinerer mig noget, for de minder mig om en person, der altid skælder mig ud. Mit niveau er for lavt, jeg elsker hverken flaget, Søren Pape eller danskheden højt nok. Han hedder Mogens. Han var min kammerat engang. Vi var gode venner, selvom han kaldte sin politisk-konservative liste “Moderat”.  Der er jo ikke så langt fra “Mogens” til “Måge”, så det lyder næsten ens. Jo mere, han skælder mig ud, jo mere fantaserer jeg helt urealistisk, at der må være sket et eller andet, en forvandling. Mågen er sådan set god nok. Så det er han måske slet ikke.
Mågerne danner par, de er flokfugle. De spiser, hvad de finder. Der er egentlig meget godt at sige om måger.

Endnu et billede af mit lille mågepar

To måger på en pæl. Foto Mikael Hertig, GNU licens

Mågerne nyder nærheden.

To ænder følges ad

At være and er vist ok. Før ællingerne er kønsmodne, så ligner de andrikker (det vil sige hanner). Om disse er kønsmodne eller ej, ellers er de LBGT. Foto Mikael Hertig Licens under GNU. Må ikke bruges kommercielt

 

 

Sønderborg set fra Jyllandssiden

Sønderborg set fra Jyllandssiden
Mikael Hertig foto. Må bruges ikke-kommercielt under GNU-licens

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.