Skiftesporsfantasi

 

Skiftespor

 

Fotografi af Mikael Hertig

Mikael Hertig,

 

 

Jeg bor ved et skiftespor – nogle hundrede meter fra endestationen. Strækningen fra Tinglev til Sønderborg er ensporet, men ved endestationen er der en perron. Jeg har udsigt til det skiftespor, hvor toget til stationen enten kører ligeud eller til venstre. I princippet er der plads til et ekstra tog. Det er der  ikke brug for; men sporskifter og skiftespor er til for at blive brugt. De fleste gange kører toget ligeud, men indimellem ledes det til venstre.

Når toget standser ved endeperronen, står man af til venstre, hvis det er kørt ligeud. De få gange, hvor toget bruger det venstre spor, står man så af og på til højre.

Sådan er der så meget.

 

Køreledninger, træer, jernbanespor set fra siden

Sådan ser jernbanen ud fra hvor jeg bor

 

Ser man rigtig længe og grundigt efter på billedet her, får man med lidt helt øje på den sorte kasse med pilen på.

 

Strækningen mellem Tinglev og Sønderborg er elektrificeret. I teorien skulle togene kunne komme op på høje hastigheder, men de mange overskæringer og hensynet til gummihjulstrafikken nedbringer den maksimale hastighed. Kort sagt køres der på strækningen med bumletogshastighed.

 

 

Solsort på køreledning

Solsort på køreledning

 

Da togene kun kører med udsøgt sjældenhed, det vil sige med to timers mellemrum, og opholdet på stationen varer et kvarters tid, så er anlægget til nytte for andre formål. Navnlig foretrækker spurve, solsorte og duer at sidde på køreledningen. Der kan de så pippe, fløjte og kurre.  Noget skal anlægget jo bruges til. Og det er jo altsammen godt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.