Giv et beløb til Ivalo

Foto med pengesedler og visadankort

Kort og kontant. Foto august 2018 Mikael Hertig (c)

Hvorfor har Ivalo ikke penge til mad længere?

Ivalo bor i København. Hun er tidligere stewardesse; men da hun fik sin søn, ville hun stoppe med arbejdet på Air Greenlands fly. Hun ville være hos ham; arbejdet med mange timer og overnatninger ude passer jo ikke til at skulle være alenemor. Hun begyndte at læse teologi på Københavns Universitet. Dengang boede hun i Korsør. Det gik egentlig godt, men det var dengang, tuberkulosen så småt begyndte at få fat.

Hun drikker ikke. Hun er ikke på stoffer. Hun er ikke voldelig og har aldrig været det.

Men senest siden Januar 2018 har hun og sin lille dreng haft tuberkulose i udbrud. Hun gik til læge regelmæssigt med sin hoste foråret og sommeren igennem;  men tuberkulosen blev ikke diagnosticeret. Det opdagede man først i september. Det hedder 8 1/2 måned.  Svækket, bange for at hun selv eller hendes lille dreng skulle dø blev hun desperat. Hun kæmpede med at få  de forskellige sprøjter med medicin i drengen, der modsatte sig. Sygeplejerskerne gjorde samme erfaring.

Hun er et af de smukkeste mennesker i enhver forstand, jeg har mødt.

Først bad hun om hjælp. Så tryglede hun om hjælp. Hvad gjorde så Københavns Kommune? Jo, i stedet for at se Ivalos desperation som en egenskab ved situationen, anså den Ivalos desperation som hendes helt personlige egenskab. Enhver grønlænder ville kunne skille tingene ad. Kommunen invaderede hendes hjem for at måle, hvor dansk hendes opdragelse nu var. Hjælp  fik hun ikke.

 

Marts 2017. Dash 8 under indflyvning foran Store Malene.

Da de tvangsfjernede drengen som straf i den mest misforståede disposition, jeg nogensinde har set, røg også hendes forhøjede SU. Hun bor i en lejlighed, hvor det er en betingelse, at hun har et barn. Nu da sønnen er tvangsfjernet med urette, så har hun på lidt længere sigt ikke noget sted at bo. Uret tikker.

Hun elsker sin søn. Han elsker hende. De er traumatiserede begge to.

Hun har ikke penge til både at rejse til det overvågede samvær i Brønshøj tre gange om ugen og til mad til sig selv.

Send penge til denne konto i Grønlandsbanken: 6471 1256804  Mærk Ivalo.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.