Laura Lindahl og LA veninde fortsætter med beskidte tricks

Laura Lindahls beskidte tricks

Manipulationen går over gevind

 

 

 

Foto af Mikael Hertig

Mikael Hertig 2017. (c) mh

 

Af Mikael Hertig, cand. scient. pol.

 

Portrætbillede af Laura Lindahl

Laura Lindahl. Fotograferet af Steen Brogaard (c)

 

 

Det seneste indlæg, BT 19. november

 

 

“Vi forstår godt, at det kan føles urimeligt. Vi forstår udmærket, at man kan synes, det er uretfærdigt, at man ikke kan få en førtidspension, når man mener, man er for syg til at arbejde. Men vi vil også insistere på, at det ikke er en vurdering, den enkelte skal have lov til at træffe.

Det må og skal være fagfolk som f.eks. læger og socialrådgivere, der er inde over”

den beslutning. Præcis som det er i dag.” (Laura Lindahl og LA ungdomsmedlem Emilie  Jæger, BT 19. november 2018)

 

Der findes en retorisk teknik, der kaldes “falsk solidaritet”. Den består i, at man erklærer sig enig med sin debatmodstander i et eller andet. Laura Lindahl i BT skulle have hævdet:

At Jobcentrets Ofre forlanger, personerne på kontanthjælp selv skal afgøre, om de skal bevilges førtidspension eller fleksjob. Og så føjer hun til, at “det kan kun godt forstå”.

Det er manipulation af værste skuffe. Ingen på facebooksiden “Jobcentrets Ofre” har nogensinde foreslået, at afgørelser om tildeling af fleksjob eller førtidspension bare skulle kunne afgøres af den pågældende selv.

Vi er ved at udvikle en slags blåøjet blondinepolitiker-snak, som er indstuderet, manipulerende, nedsættende.

Hun startede med at gå imod grundlovens lære om magtens tredeling

 

I TV-udsendelsen “Debatten” stod hun for åbent skærm og betvivlede den vurdering af Kim Madsens helbred, som læger og socialrådgivere forinden havde lagt til grund for deres vurdering af Kim Madsens helbred.

Princippet om magtens tredeling indebærer, at en politiker bryder princippet om ikke-sammenblanding af den lovgivnende og den udøvende magt, når hun som her blander sig  i den konkrete sagsbehandling: Hun er den, der har anfægtet lægernes og socialrådgivernes vurderinger.

 

Hun vender på. en tallerken

I moderne politik har partierne nogle kommunikationseksperter, italesætter eller lade os bare kalde dem omskrivere.
I den daglige “hvad-hvis-og-hvad-jeg-så-skrive” øvelse  kan man forestille sig, deres fryd ved tanken om gennem denne blanding af stråmand og falsk solidaritet, hvor der simpelthen fremsættes en gennemusympatisk, men indpakket mellemting mellem en antydning og en usandhed: “De vil hellere sagsbehandle deres bevillingssager selv”. Tag den!

Først så bryder hun grundlovens magtdelingsprincip, så fremsætter hun usande, manipulerede beskyldninger. Jeg ved ikke, om hun nogensinde har bare prøvet den idé, at i en dialog skal man se virkeligheden fra den andens side. Forståelse er – modsat selvretfærdighedens bedrag  – en rejse ind i en andens,  ind i de andres land. Hendes falske solidaritet antyder, at det forstår hun godt. Nej, hun forstår intet; ikke fordi hun er ubegavet, men fordi hun og medforfatterinden ikke har brug for det.  Derfor havner vi en form for motivbashing 2, der gør ondt på enhver med antydning af social indføling.

Hovedlinjen i Jobcentrets Ofre er kritik af sagsbehandlingskvaliteten på basis af finansiel magtfordrejning, og kritik af lovgivningen for at være et sammenrod af mange modsat rettede bestemmelser.

Begge dele er i grundloven omfattet af bestemmelsen om ytringsfrihed.

 

Politianmeldelsen

Laura Lindahl har anmeldt Kim Madsen til politiet, fordi han har brugt betegnelsen “kællingebidsel” som en sjov opfordring til at tænke sig om. Denne blanding af uendelig sarthed og fornærmethed, midt i al motivbashingen, tegner et billede af en person, hvor sådanne opfordringer er forgæves. Den egentlige fejl, Kim Madsen for mig at se måske har begået, er at have opfordret hende til at tænke sig om. Det er jo urealistisk. Meget kan man bede hende om. Men der går grænsen.

 

 

  3 comments for “Laura Lindahl og LA veninde fortsætter med beskidte tricks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.