Notmark og Sønderborg i november

Billedeaf brune og gule blade med dråber og spindelvlv

Efterårsblade, spindelvæv, dråber, morgenlys

Billeder fra en mild morgen

Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig. – Notmark

November 2018 fik en stort set blid start. Efter fire år i Grønland, hvor der jo ikke er træer, står efteråret i det hele taget meget distinkt, fugtigt, næsten lunt for mig. Når det er småtåget eller diset på den danske måde, mætter farverne meget op.

Sådan en dag var den 9. november. Lyset kærtegnede min daglige verden, og når jeg ser på billeder fra verden, glemmer jeg for en stund livets fortrædeligheder.

 

Billedeaf brune og gule blade med dråber og spindelvlv

Efterårsblade, spindelvæv, dråber, morgenlys Mikael Hertig november 2018 (c)

Notmark har sine fodboldbaner – stadion, som vi vist kalder det. Fra landevejen. Brungult efterår. Mildt.

 

Naturbilllede af et hegn mellem fodboldbanerne

Hegnet, der afgrænser fodboldbanen. Når det er vådt og mildt, mættes alting op. Stille. Mildt Kærligt. Mikael Hertig november 2018 (c)

 

Det bløde kontrastløse sollys er særligt egnet til fotografering. Min kæreste var der ikke. Men det var vejr til udendørs portræt.

 

Vej og hæk ved Notmark

Notmark November 2018 Foto Mikael Hertig (c)

 

Fotografi. af bindingsværkshus i Notmark

Bindingsværkshus. Notmark , modlys
Mikael Hertig foto November 2018

Omkring ti minutter over ni lå Sønderborg badet i det milde sollys.

 

Foto fra Sønderborg

Udsigt bag Mariekirken mod Alsion og Alssund
Foto Mikael Hertig november 2018 (c)

 

Udsigt fra Havnegade mod over Alssund hen imod Dybbølsiden. (Jylland) Mikael Hertig foto november 2018 (c)

Udsigt fra Havnegade mod over Alssund hen imod Dybbølsiden. (Jylland)
Mikael Hertig foto november 2018 (c)

 

 

 

 

  1 comment for “Notmark og Sønderborg i november

  1. Stig Wørmer
    9. november 2018 at 15:46

    Flotte billeder, smuk stemning. Du har skudt rigtigt. Husker også Grønland: Jeg kan ikke lide dette her fugtighalløj. Jeg er ikke efterårsdansker. befandt mig pyskisk meget fint i den grønlandske november!
    Nu, hvor du er blevet sønderjýde, skal du ha en ægte historie:
    Min tip-oldefar, bliver det vist, var med på skanserne i 1864. På forterrænet var han på patrulje (han var officer) med nogle soldater og overrasker der en stor prøjsisk deling, der bliver taget til fange. Han bliver dekoreret som Ridder af Dannebrog – inden gymnasierektorer kunne trække den orden i tombolaen. Da storangrebet kom overlevede han og blev taget til fange og derefter sendt til krigsfangeophold i Schlesien. Officererne havde ganske frie forhold. Af hans dagbogsnotater fremgår, at de blev inviteret med til baller, når junkerne skulle more sig. De danske gjorde et godt indtryk på de tyske piger, fordi de ikke var så stive som de prøjsiske officerer (det skulle da lige være i bukserne?). De fik lov til at gå på jernbanestationen to gange om ugen, fordi der kunne sendes dagblade til dem fra Danmark. De hentede således Den Berlingske Avis og blev således bekræftet i verdens sande tilstand. (Det var før, der var noget, der hed Post Norden). Han blev senere postmester i Randers. Hans søn blev fyrmester i Hanstholm. Dennes ene søn blev maler og kendte J.P. Jacobsen. Peter Viggo Wørmer kom på Kunstakademiet i Kbh. og dertil var J.P. jo også rejst. Begge døde af tuberkulose pga. elendige boligforhold. Det var ikke sket i Thy. Vores slægt kan følges tilbage til 1840 til Hannover. Det er sandsynligt, at den har oprindelse i Worms, en ret jødisk befolket by i Rhinlandet. Så måske skal vi helt tilbage til Abraham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.