Berlingske som motivbasher: Kim Madsen

Foto af Mikael Hertig

Mikael Hertig 2017. (c) mh

af Mikael Hertig, cand. scient. pol.

Berlingske bærer ved til nedgøringen af mennesker uden arbejdsevne: syge, svage, uuddannede, udlændinge.

I dansk politik er der tilsyneladende to grundsyn: Enten er mennesker på overførselsindkomst griske snyltere, eller også er det mennesker, der i overensstemmelse med grundlovens bestemmelse om forsørgelse modtager overførselsindkomster mennesker med samme værdighed som andre mennesker. Berlingske bærer ved til hadet mod mennesker i vanskeligheder.

 

Foto af Kim Madsen

Kim Madsen – administrerer Facebook-siden “Jobcentrets Ofre”

“Jobcentrets Ofre” hedder den Facebook-gruppe, der i årevis har kæmpet for hurtigere afklaring for syge og kontanthjælpsmodtagere. Kontanthjælp skulle i princippet være en midlertidig ydelse, som folk kan overleve på. Det er fundamentalt i strid med hele forsørgelsessystemet i Danmark, når mennesker holdes på kontanthjælp eller lavere ydelser i årevis. En artikel i Berlingske Tidende, skrevet af Katrine Rosenbæk, siden understøttet af debatredaktør Pierre Colignon, gør det helt fundamentale princip til et spørgsmål om personlig griskhed. Men systemet bygger på, at borgeren skal over i noget andet.

 

Veje ud af kontanthjælp

Ordinært arbejde
Støttet arbejde, enten med løntilskud eller med kompensation
Uddannelse
Fleksjob
Folkepension
Førtidspension

Berlingske Tidende er en højreavis. Det bliver mere og mere klart, at det danske ultrahøjre systematisk mistænkeliggør mennesker, som velfærdsstaten ellers tager under sine vinger.

Lad mig derfor klart og uden omsvøb tage bekræftende til genmæle:

Ja, Kim Madsen fortjener efter det oplyste et fleksjob af den nye type med et lavt antal timer. Hvorfor? Fordi den eneste lovlige grund til at trække afgørelsen i langdrag skulle være tvivl om hans arbejdsevne. En sådan tvivl eksisterer ikke. Så hvorfor ikke bare rette sig efter loven?

Det fremgår af Berlingskes nederdrægtige artikel, at der ingen sådan tvivl er.

Jeg har tidligere skrevet om den grænsedragning her. Sagen er, at når der er viden nok til at træffe en afgørelse, må man ikke trække den i langdrag.

Det er helt centralt for Facebookgruppen “Jobcentrets Ofre”, at bekæmpe alle de trædevalse, der er sat i sving for at holde syge og svækkede mennesker fast i kontanthjælp for at spare højere ydelser. Hvorfor? For det er ulovligt.

 

Kritikken retter sig navnlig mod fleksjobsreformen, der har medvirket til at mudre afgørelserne til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.