Nuuk tirsdag den 23. maj Fotoblog daglig opdatering vejr

Nuuk tirsdag 23. maj. Fotoblog? Dags data. Vejr.

Solens baggrundsstråler rammer skyerne over Lille malene. Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

 

Dagens billeder har været bragt før. Det skyldes Tele-Posts måde at håndtere opståede situationer på. Jeg havde i sidste uge nogen ustabilitet med mit modem. Det endte med, at TelePost besluttede, at det skulle udskiftes. Jeg fik til alt held udsat udskiftningen, så jeg kunne uploade billeder i weekenden. Jeg upæoader kun de billeder, der bliver brugt på bloggen.

Da problemerne med det nye modem opsod, bad jeg om at få¨ lov til at bruge det gamle. Der er tale om en udskiftning. Egentlig skulle jeg have  afleveret det gamle. Men jeg ville vente, for hvorfor skifte noget, der fungerer nogenlunde ud med noget, der ikke virker.

Jeg måtte i et tidligere tilfælde vente i lange perioder på at få et modem til at fungere. Et af provlemerne er koordinationen mellem forskellige personer. For eksempel handler det om at få registreret mac-adressen. Da sagsbehandleren hos Tele opdagede, at det nye modems Mac-adresse ikke var opført i Teles oplysninger, steg min uro.

Jeg bad om, at de udover at løse det primære problem: Få det nye modem til at fungere garanterede mig noget:

1) Afregningen for mobilt hotspot skulle sættes i bero, så længe jeg ikke havde noget fungerende bredbånd.
2) Man satte det gamle modem til, indtil man var sikker på, at det nye fungerede.

Jeg har tryglet og bedt om dette, da mit arbejde er helt og aldeles afhængigt af internet.

TELEPOST har konsekvent nægtet at tage stilling til det spørgsmål. Min konklusion er, at serviceafdelingen er totalt ligeglad med min situation Teles initiativ var at levere en relativ forbedring og endte med noget, der opleves som en katastrofe.

TELEPOST har brugt rigtig mange ressourcer på mig. Der var hul igennem hele eftermiddagen indtil klokken 18.30, da de så måtte give op. Men den eneste ambition har været at få det nye modem til at fungere, og det lykkedes bare  ikke.

Jeg håber, deres servicefolk betragter kundens situation som vigtigere end alene at se på tekniske læsninger. Jeg føler mig i den grad ladt i stikken

 

 

 

 

Dags data

Marinens skibe ligger ofte for anker i sundet nedenfor Qinngorput. Således også den 4.maj. Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

 

 

 

 

 

Solen stod  op klokken 3.46    Sunrise – Sonnenaufgang – lever de soleil
Solen går ned klokken  23.03  Sunset  – Sonnenuntergang – coucher de soleil
Dagens  længde  er 19 timer  og 17  minutter lang – Day length – Tageslänge – Jour a lever de soleil de coucher de soleil.

Dagen er siden vintersolhverv tiltaget med 15 timer og 13  minutter.  Total Day growth since solstice – Totales  Wachstum des Tages nach Sonnenwende -La croissance du jour depuis solstice

Solen står højst på himlen 13.23

Hver dag bliver i denne periode 6 minutter og 11  sekunder længere- Marginal daylength growth  – Marginales Wachstum der Tageslänge – Croissance du jour marginal.  Perioden med maksimal daglig tilvækst på 6 minutter og 40 sekunder er nu forbi-Værdien af den marginale tilvækst er faldende fra nu af og hen mod sommersolhverv. Den marginale tilvækst falder hurtigt nu.

Nattemørkets tid er forbi. Nu har Nuuk tuselyse nætter. Ovenikøbet med sne rundt omkring.

Super nymåne i overmorgen  25 maj.

 

 

 

Vejret 23. og 24. maj.  Nuuk

Vandpytten ved Katuaq. De voksne går udenom. Mens børn af alle aldre sjosker, plasker, undersøger fænomenet.
Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

 

Tirsdag 23. maj

Temperaturer  omkring tre plusgrader. Skyet til overskyet med mulighed for regn om formiddagen.  Næppe solskin. Let vind til stærk blæst fra syd. Måske lidt nedbør tidligt på morgenen.

 

Onsdag 24. maj

Vindstille til let søndenvind. Temperaturen lige over frysepunktet 1-2 plusgrader. Overskyet med mulighed ind imellem for let regn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.