Sommer. Daglig opdatering. Fotoblog. Vejrudsigt

 

Sommer eller forår? Opdatering. Fotoblog. Vejrudsigt

Parti fra kolonihavnen. Det meste af Nuuk ligger mindst på 1. sal.
Mikael Hertig 21. maj 2017 (c)

 

Temperaturerne nåede langt højere op end de varslede 2-3 grader, for byen lå jo badet i solskin. Det var en kærkommen anledning til at tage en tur i kolonihavnen. Der er ikke så meget sne og is tilbage længere, at det gør noget. Mosserne på klippen træder frem og får farve. Nogle mener, vi slet ikke har noget forår endnu her sidst i maj. Kaj Munks erindringsbog hed “Foråret så sagte kommer”. Bortset fra, at ordet ‘sagte’ bruges for lidt, så er dette års forår præget af den måde, sneen og isen krymper sagte væk på.

 

 

Dags data: Solen ned klokken 23. Op før klokken 4. 15 timer længere end ved juletid.

 

Det gamle gule seminarium med Hans Egede-statuen over sig. Vil han hjem, eller længes han efter forsyninger? Jeg holder medget af nogle af disse klassicistisk prægede huse. Her med en gevaldig flot midterfrontisice. Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

 

 

 

Solen stod  op klokken 3.49    Sunrise – Sonnenaufgang – lever de soleil
Solen går ned klokken  23.00  Sunset  – Sonnenuntergang – coucher de soleil
Dagens  længde  er 19 timer  og 11  minutter lang – Day length – Tageslänge – Jour a lever de soleil de coucher de soleil.

Dagen er siden vintersolhverv tiltaget med 15 timer og 6  minutter.  Total Day growth since solstice – Totales  Wachstum des Tages nach Sonnenwende -La croissance du jour depuis solstice

Solen står højst på himlen 13.23

Hver dag bliver i denne periode 6 minutter og 22  sekunder længere- Marginal daylength growth  – Marginales Wachstum der Tageslänge – Croissance du jour marginal.  Perioden med maksimal daglig tilvækst på 6 minutter og 40 sekunder er nu forbi-Værdien af den marginale tilvækst er faldende fra nu af og hen mod sommersolhverv.

Nattemørkets tid er forbi. Nu har Nuuk tuselyse nætter. Ovenikøbet med sne.

På vej mod super nymåne 25. maj

 

Vejret 22. og 23. maj

 

Søndagsstemning på strøget. Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

Mandag den 22. maj

Jævn til stærk nordenvind (10 m/sek), der løjer af igen til let vind ind under aften. Temperaturer i skyggen (hvor den måtte findes) mellem frysepunktet og fire graders varme i følgende forløb: +1 -> + 4 (midt på dagen) -> jævnt faldende ind under aften til frysepunktet. Mest sol midt på dagen, ellers letskyet. Ingen nedbør

Tirsdag den 23. maj

Paraplyvejr. Meget let nodenvind eller vindstille. Skyet med roligt silende regn indtil omkring klokken 12. Herefter nogen opklaring til letskyet. Temperaturen indtil omkring klokken 12 ligger meget nær frysepunktet. Derefter stiger den til omkring 2-3 plusgrader. Temperaturen falder så ind under aften igen til frysepunktet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.