Mandag den 15. maj i Nuuk. Fotos, opdatering og vejret

Nuuk solskinsmandag med fotos og opdatering

Altanbillede. Før lå øen ved indsejlingen til havnen som en stor, blød snemasse med slikkede former. Nu fylder klippen mere, Mikael Hertig foto midt maj 2017 (c)

Jeg er egentlig ret optaget af, at enkelte lærde kan gå rundt og mene, at Grønland aldrig har været en dansk koloni. Sagen er jo ganske enkelt den, at så længe Danmark udøver magt eller kontrol over Grønland, så er Grønland fortsat en slags koloni. Når det så også skrives og siges som en slags juridisk udsagn, så er det simpelthen en falsk nyhed, en falsk påstand.

Mandagens data: snart er det helt slut med nattemørke

Altanbillede. Oliehavnen det fra Qinngorput. Bag den radiofjeldet. I forgrunden nye havnebygninger. Mikael Hertig foto maj 2017 (c)

 

 

 

 

Solen stod  op klokken 4.11–     Sunrise – Sonnenaufgang – lever de soleil
Solen går ned klokken  22.37  Sunset  – Sonnenuntergang – coucher de soleil
Dagens  længde  er 18 timer  og 27  minutter lang – Day length – Tageslänge – Jour a lever de soleil de coucher de soleil.

Dagen er siden vintersolhverv tiltaget med 14 timer og 21  minutter.  Total Day growth since solstice – Totales  Wachstum des Tages nach Sonnenwende -La croissance du jour depuis solstice

Solen står højst på himlen 13.23

Hver dag bliver i denne periode 6 minutter og 31  sekunder længere- Marginal daylength growth  – Marginales Wachstum der Tageslänge – Croissance du jour marginal.  Perioden med maksimal daglig tilvækst på 6 minutter og 40 sekunder er nu forbi-Værdien af den marginale tilvækst er faldende fra nu af og hen mod sommersolhverv.

Vi har om tre dage helt lyse nætter, hvor selv astronomerne mener, at nu er der ikke længere nattemørke

På vej mod super nymåne 25. maj

 

Vejrudsigt ved ugens begyndelse

Altanbillede. Normalt bruger jeg altanen til at tage billeder fra. Men nu er tiden kommet, hvor man kan sidde og læsKe lidt poesi i solskinnet. Her Apollonaire. Selvportræt. Mikael Hertig foto maj 2017

Mandag 15. maj
Rolige vindforhold med svage nordlige vinde. Letskyet til solskin. Temperaturforløb, præget af, at nattefrosten forsvinder med tøvejr det meste af dagen. Minus 3 grader til plus 3 grader. Hvor solen bager igennem, kan det sikkert blive rigtig varmt.  Desværre antyder DMI, at solen først kommer rigtigt frem igen ved aftenstid. Men det behøver jo ikke at passe så præcist.

Tirsdag 16. maj

Dagen starter med rolige vindforhold med let vind fra syd. Let til jævn vind dagen igennem. Nattetemperaturen har været i nærheden af minus fem grader, så tøvejret kommer nok først ved 9-10 tiden. Herefter tøvejr op til + 2 grader, der igen falder til natten.

Onsdag til søndag varsler DMI regnvejr- masser og masser af regn. Ingen storm. Paraplyvejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.