Lørdag den 8. april – daglig opdatering – Nuuk

Altanbilleder

Somme tider går jeg bare ud på altanen og fotograferer stykker af min verden derfra. Derfor ligner de hinanden. Landskaberne, set fra samme udgangspunkt forandres hele tiden. Indenfor  genkendeligheden forandres lyset og verden. Det er naturligvis en naiv drøm at tro, man hver gang kan ramme og få det store Wauw frem. I min fortsatte betuttethed lever den alligevel lidt.

Tidlig morgen. Altanbillede viser havnen set fra Qinngorput. I forgrunden taget fra et hus. Så den nye havn under bygning, og den gamle. Over den ligger byen endnu og slumrer. Mikael Hertig foto april 2017 (c)

Der har været rigeligt med terroranslag i Europa. Hvert af dem er et for meget. Politiet anlægger samme trusselsvurdering for Grønland som for Danmark. De fleste danskere, der bor her, har været vidne til, hvordan den regelmæssige orientering om terror, snart i tyske byer, nu i Sverige, lader frygten gribe ind og få fat. En grund til at holde af Grønland er, at her er nationalismen i det mindste ikke frygtdrevet.

 

Altanbillede. Nordlandets konturer med de snedækte bjerge på den anden side af fjorden lukker horisonten af. Dæmringslyset bløder luften op. Knapt så kolde dage med frost og klar sol, der bager har vi haft. Se afsnittet om vejret, om det fortsætter. Mikael Hertig foto april 2017. (c)

 

Dagen den 8. april 2017

Solen står op klokken 6.19 –     Sunrise – Sonnenaufgang – lever de soleil
Solen går ned klokken  20.40  Sunset  – Sonnenuntergang – coucher de soleil
Dagens  længde  er 14 timer og  21 minutter  – Day length – Tageslänge – Jour a lever de soleil de coucher de soleil.

Dagen er siden vintersolhverv tiltaget med 10 timer og  16  minutter  Total Day growth since solstice – Totales  Wachstum des Tages nach Sonnenwende -La croissance du jour depuis solstice

Hver dag bliver i denne periode 6 minutter og 34  sekunder længere- Marginal daylength growth  – Marginales Wachstum der Tageslänge – Croissance du jour marginal

Vi er på vej mod fuldmåne 13. april.

 

 

Udsigt til Marlene og Hjorten. I siden postbygningen. MIkael Hertig foto 2017 (c)

 

Vejret Nuuk 8. april.

Det bliver tilsyneladende den sidste dag med stabilt vejr. DMI forudser, at temperaturen stiger fra omkring  minus 7 graders til omkring 3 graders frost. Dagen lægger ud med svag til let nordøstlig vind, høj sol helt til omkring klokken 18. Herefter vindspring til søndenvind, der går fra jævn til frisk. Vindstyrker dagen igennem mellem 5 og 10 sekund meter. Samtidig med vindspringet  bliver det skyet. Sent på dagen imorgen 9. april slud eller regn, temperatur omkring frysepunktet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.