Dansk Folkepartis kursus i de bløde konsonanter

 

Lektion 1 i bløde konsonanter: Det bløde g.

 

portrætfoto af Mikael Hertig

Mikael Hertig
copyright Mikael Hertig

 

 

“Hvornår er man dansk? Når man selv siger det, eller når andre siger det?
Jeg har ofte mødt andengenerationsindvandrere, der med hovedtørklæde og wallah-sprog med accent påstår, at de er danske. De nydefinerer dermed danskhed til at bestå af wallah, islam og hårde konsonanter. Men har de ret til det? Nej. Hvis ikke majoritetsdanskerne kan acceptere dem som danske, så ER de ikke danske trods dansk pas og opvækst indenfor Danmarks grænser. Ghetto-danskhed er ikke danskhed. Så hold op med det vrøvl om at være danskere på en ny, islamisk måde. Man er kun dansker, hvis man vil være det på den gamle måde med Dannebrog med kors i og bløde konsonanter!”
Marie Krarup, Dansk Folkeparty.

Af og til har jeg på opfordring af de af mine venner, der er oprigtigt bekymrede for danskheden, prøvet at mærke efter, hvad jeg kunne gøre for at slå et slag for danskheden, der jo efter disse mine venners opfattelse er meget truet af de danskere, de kalder “2. generations indvandrere”. Jeg finder, at noget af den fremherskende opfattelse gengives i citatet ovenfor.

Lad os nedenfor nyde portrættet af Marie Krarup, i blåt og med blå øjne og kors på halsen.  Et yndigt portræt, ikke sandt?

Portræt af Marie Krarup

Yndige Marie Krarup med kors på halsen og blå øjne. Fotograferet af Steen Brogaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lad os nu til ære for danskheden, danskerne, korset om halsen, indlede undervisningen i de bløde konsonanter.

 

  4 comments for “Dansk Folkepartis kursus i de bløde konsonanter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.