Dansk Folkeparti og dets succes har undergravet demokratiet

Så kører DF’s sommerroulette igen. Hvorfor slukker de ikke DF’s brændende platform?

Foto af Martin Henriksen

Martin Henriksen, DFs sommerprovokatør 2016

Portræt af Mikael Hertig

Mikael Hertig (c)

Det sker hver sommer. Dansk Folkeparti udnævner en vagthavende, der skal holde pressen løbende beskæftiget med småracistiske provokationer. Partiet kender mekanismen og ved, hvordan den virker. I år er Martin Henriksen jourhavende.

Det er ikke så svært. Der er ingen grænser for, hvor stupide Henriksens forslag kan være. Vi andre kunne også sige gøre lissådan, hvis ikke almindelig humanistisk tankegang og anstændighed  forhindrede os i det.

Netop den åbenbare afstumpethed er en del af fremgangsmåden. Hvis ikke udtalelserne fra Martin Henriksen var provokerende i al deres stupiditet, så ville pressen ikke finde dem værd at omtale.

Og da pressen gerne lader sig trække rundt ved næsen, er det en rigtig god historie, hver gang den jourhavende sommerprovokatør kan fylde de ellers tomme spalter ud. Modreaktionerne fra dem, der har en rest humanisme i sig (skældsordet er “de politisk korrekte” udebliver naturligvis ikke, og så har den redaktionelle dovenskab sejret.

Om det handler om at sende lesbiske kvinder til Uganda eller få muslimske flygtninge til at spise frikadeller er egentlig ganske lige meget.Bare DFs krav er opfyldt: at lesbiske muslimske kvinder og syrere skal tænke og handle lige så stupidt som Martin Henriksen foregiver selv at tænke, så er det fint.

Jeg opfordrer læserne til selv at digte et ondsindet og hadsk scenarie overfor fremmede. Find et enkelt, hvor DF ikke har været der allerede, hvis du kan. Bortset fra egentlige kz-lejre og gaskamre så har DF været der over det hele.

Forløbet er nogenlunde dette:

“Send lesbiske flygtninge hjem til Uganda” —> Humanistisk forargelse —-> DF  “Vi står i lort til halsen, det kan ikke blive ved med at gå”

Grundfortællingen er: “Det kan ikke blive ved med at gå”.  Det er helt nødvendigt, at provokationen står på en brændende platform. Om krise- eller krigsbilledet er sandt eller falsk, er lige meget. Det er Dansk Folkepartis eksistensgrundlag. Her i Grønland, hvor fjendebillederne ikke har nogen sådan gang på jorden, er DF’s grundfortælling fuldstændig uforståelig.

Vi har nu levet med dette parti så længe, så mekanismen har spredt sig.

DF er en invasiv art

billede af Bjørneklo

Bjørneklo – ligesom DF en invasiv art

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er vokset op med Thorbjørn Egners “Folk og Røvere i Kardemomme By”.  Op til den store Sol-og-Sommerfest gik den rare politimester Bastian og glædede sig. Når man er glad, har man ikke lyst til, at glæden skal ødelægges af negative nyheder. Det får Bastian til, da han bliver afbrudt i glædesrusen at spørge:

“Hvad er det forresten, der ikke kan blive ved med at gå?”


Det spørgsmål undlader journalisterne altid at stille i første omgang. Vi ved, at tryllekunster og tricktyveri handler om at aflede opmærksomheden i det rigtige øjeblik. Det kan stilles på mange måder. Men det vigtigste er at få slukket branden på platformen.

“Politisk korrekthed”  og den forudselige reaktion

Den borgerlige anstændighed er slidt væk de senere år. Mads Holger var den sidste repræsentant i det politiske liv for borgerlig anstændighed. ‘Humanisme’ er blevet et skældsord i borgerlige kredse. DNSAP fik introduceret, at der hører ‘pladder’ til foran, og det har Poul Hartlings og Poul Møllers   partier Venstre og  Konservative forlængst taget til sig.  Humanismen er forduftet. Bertel Haarder indfører sindelagskontrol, og Mai Mercado beder de fattige om at spare op.

Socialdemokraterne
Under Mette Frederiksen og dette partis politiske designerregimente er den simple medmenneskelighed blevet forladt af et ønske om at flytte med til en midte, der med foruroligende hast er inde i en bevægelse mod højre,

Hvad skal vi gøre?
Vores svar skal slukke ilden. Brug “Hvad er det, der ikke kan blive ved med at gå?” i stedet for vores standardiserede og iøvrigt velbegrundede forargelse. Vi kan ikke blive ved med at foregive, at vi er forbavsede over DF’s spielverderberei. De er spilfordærvere. Og det er virkelig lykkedes.

 

 

 

 

  1 comment for “Dansk Folkeparti og dets succes har undergravet demokratiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.